קבענו תאריך, שלחנו Evite – Save the
Date כחודש לפני המסיבה, שלחנו הזמנות אישיות
כשבועיים לפני המסיבה. והנה התאריך הגיע.
כן, זאת לא טעות, מדובר על מסיבת יומולדת של גיל שנתיים. לא מדובר על
בר מצווה או חתונה. חינכו אותנו יפה מאוד האמריקאים.... או כמו שחברה אמרה היום:
"בגיל שנתיים חוגגים בר מצווה, בגיל בר מצווה מפיקים חתונה ובחתונה עצמה לא
תהיו מעורבים כי הכלה/חתן לא יתנו לכם להתערב" כמה נכון, כמה עצוב..... אבל
סטינו מהנושא שלשמו התכנסנו – יומולדת לתמירי.
הילד חוגג שנתיים וזאת סיבה למסיבה. יומיים קניות בסופר, ירקן וקוסקו.
יומיים קניה של חומרי יצירה ושלושה ימי עבודה במטבח (כולל לילות) - גליה, חברה
טובה מהארץ, גילי ואנוכי.
ועכשיו לתפריט:
בואיקוס (לחמניות גבינה) עם זיתים ובלעדיהם
קיש תירס אישי
קיש קישואים אישי מעוטר בעגבניות שרי
רולדת בצק עלים עם גבינות
לחמים טובים – לחם מלא, לחם אגוזים ולחם צימוקים
סלט תרד עם תותים בויניגרט מתוק
סלט ירוקים עם ראנץ'
סלט סלק
סלט תפוחי אדמה
סלט טונה
אספרגוס ברוטב ויניגרט ושבבי שקדים קלויים
אנטיפסטי – גמבה, זוקיני, בצל סגול וכרובית
פרוסות סלק עם גבינת עיזים, בלסמי ושמן זית
סלמון מעושן עם צלפים וטבעות בצל ירוק
פלטת גבינות
פיצות לילדים (רגילה, עם פטריות, עם זיתים שחורים)
פיצות לילדים (רגילה, עם פטריות, עם זיתים שחורים)
מתוקים:
פירות - אננס, ענבים,
אוכמניות, קלמנטינות, תפוזים ושזיפים
מיני קאפקייק דבש עם פרוסטינג מרשמלו וסוכריות צבעוניות
מוס נוטלה ווניל בכוסות אישיות (מתכון מצורף)
עוגת טרקטור
הפעלות לילדים:
מסיכות על מקל
מסגרת לתמונה
רוגטקת פונפונים (הרעיון לקוח מהבלוג http://www.cometogetherkids.com/2011/09/mini-marshmallow-shooters-or-pom-pom.html)
פרפרים וניירות טישו
קישוט השקיות שאיתם לוקחים הביתה את היצירה וההפתעות (goody bags)
קליעת טבעות
קליעה לסל
קליעה לפה הליצן
סיפור והצגה של "תירס חם" וחלוקת תירסים בסוף
אז מרוב כל הארגונים לא צילמנו כמו שצריך.... ובכל זאת, הנה כמה
דוגמאות
והמתכון למוס בכוסות אישיות (תודה
לנועה פורן על המתכון וההכוונה!!!!)
1 חבילת ביסקוויטים (250 גרם)
1 חבילת אגוזי פקאן מסוכרים (140 גרם)
מעט חלב
2 שמנת מתוקה (470 מ"ל כל אחת)
½ כוס שוקולד נוטלה (מומלץ לרכך את השוקולד במיקרו)
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
מכינים את השכבה הראשונה –
מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות גסות. מעבירים לקערה. מוסיפים 100 גרם
פקאנים מסוכרים שבורים לחתיכות קטנות. מרטיבים במעט חלב את העיסה ומערבבים. מחלקים
את העיסה לכוסות הגשה (16 כוסות חד פעמיות קטנות).
מכינים את השכבה השניה –
מקציפים שמנת מתוקה אחת (470 מ"ל) עם סוכר/תמצית וניל ואבקת סוכר.
אם רוצים להוסיף קפה נמס, זאת ההזדמנות....
יוצקים את השכבה השניה על הראשונה. אם חם מידי, מומלץ להכניס למקרר.
מכינים את השכבה השלישית –
מקציפים שמנת מתוקה אחת (470 מ"ל) עם שוקולד הנוטלה. יוצקים את
השכבה השלישית על השניה.
מכניסים הכל להקפאה או לקירור (אפשר להגיש קפוא או קר).
לפני ההגשה, מפזרים את יתרת הפקאנים המסוכרים מעל לכל כוס ומגישים.
מרוב שהיה חם הילדים בחרו לשחק בבית ולא שיתפו כל כך פעולה עם ההפעלות.... באסה, אבל נתגבר (-:
תמירי מרוצה מהמתנות
Not to mention the hours of cleaning, before, during and after...:)
ReplyDeleteמקסים, שיבחת את המוס באלף רמות, והכי הכי הכי מקסים זה תמירי המתוק. מזל טוב
ReplyDeleteכצופה מהצד (ולעיתים כעוזרת פעילה) לא ניתן לתאר את כמות ההשקעה והאהבה שהושמו בהפקת היומולדת.. אבל למי מיע אם לא לילד המקסים הזה??
ReplyDeleteהיה מקסים וטעים מאוד
תודה תודה ((-:
ReplyDeleteחחחחחחחחחח הצחקת אותי עם החתונה... אבל את יכולה להתנחם שאחרי יום הודלת כזאת מפוארת, יהיה להם קשה להתחרות בך
ReplyDeleteחייתי בארה"ב בילדות אז אני יודעת למה את מתכוונת..... :)
יאווווווווווו כמה מעדנים :):)
אני מאד מאד אוהבת מתוקים, אבל עם תפריט עשיר כזה לא הייתי מצליחה לשמור מקום לקינוח
אצלנו נהוג לברך קודם כל את ההורים כי הם אלה שזכו לקבל את המתנה המופלאה - הולדת הילד (וההורים אף קונים מתנות אחד לשני), אז הרבה מזל טוב לך ולבן זוגך :)
תודה WINNIE
ReplyDeleteאיזה רעיון נפלא לתת מתנות אחד לשני. תודה על האיחולים (-:
מה זה שמנת 470 מ"ל?
Deleteבארץ המידות שונות. זה ממש בסדר לשים בערך. לא יקרה כלום (-:
ReplyDeleteשמנת מתוקה בארץ היא 250 מ"ל. את/ה יכול/ה לשים 500 מ"ל ולהוסיף קצת סוכר/נוטלה, את/ה יכול/ה למדוד 470 מ"ל או לשים קצת פחות משתיים.
בהצלחה ושנה טובה
השקעה מטורפת ונראה שהצליח לך! שאפו!
ReplyDeleteחוץ מהחום הכבד, בהחלט היה מוצלח. תודה רבה (-:
Deleteכמה השקעה, איזה יופי!
ReplyDeleteתודה תודה!
ReplyDeleteואו, איזה הבדל מעוגת שוקולד יום הולדת עם סוכריות צבעוניות שאופים כל יום הולדת בגן פה בישראל. אני עדיין נאמנה לעוגה הקלאסית...
ReplyDelete