טוב, אני לא עומדת בקצב הבקשות.... ואני נהנית מזה... תמשיכו J
אז נתחיל עם עוגת שוקולד שמתאימה ליומולדת, כמו זאת שהיינו קטנים, שאפשר לפזר עליה סוכריות צבעוניות ואין ילד שלא רואה את העוגה הזאת ולא קורן מאושר.
עוגת שוקולד של סבתא דבורה
100 גרם שוקולד לא ממותק
½ כוס מים
1/4 כוס יין אדום או קוניאק **
2 כוסות סוכר
4 כפות גדושות קקאו לא ממותק
כף קפה נמס
200 גרם חמאה
6 ביצים
1 ½ כוסות קמח תופח
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
ממיסים את השוקולד, המים, היין/קוניאק, 1 כוס סוכר, הקקאו והקפה על סיר אדים או במיקרו. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה (החמאה אמורה לצנן מעט את התערובת).
מפרידים את הביצים.
כשהשוקולד קריר, מוסיפים את החלמונים.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. מוסיפים לקצף 1 כוס סוכר וממשיכים לערבל על עוצמה נמוכה.
מוסיפים גם את הקמח בתנועות קיפול.
אופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
נועצים קיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
שופכים את כוס השוקולד שהשארנו בצד על העוגה החמה.
** אפשר להוריד את כמות האלכוהול, למרות שהוא מתאדה בבישול.
** אפשר להוריד את כמות האלכוהול, למרות שהוא מתאדה בבישול.
טיפ רונית:
במקום קמח תופח אפשר להשתמש באבקת אפיה ובקמח רגיל. על כל כוס קמח כפית אבקת אפיה.
אפשר לחצות את העוגה ולמרוח בפנים נוטלה, שמנת מתוקה ואיסטנט פודינג וכדומה.
אפשר גם לקשט :-)
אפשר לחצות את העוגה ולמרוח בפנים נוטלה, שמנת מתוקה ואיסטנט פודינג וכדומה.
אפשר גם לקשט :-)
אין על העוגה של סבתא דבורה
ReplyDeleteמנסיון
:-)
בגלל כמות האלכוהול, יצאתם כאלה. עכשיו הכל ברור (-:
ReplyDeleteעשית כבר follow?