טוב, והפעם, לבקשת הקורא, שטרודלונים תפוחי-עץ.
אמיר – זה בשבילך J
אף פעם לא עשיתי את המתכון הזה עם כמויות מדוייקות. תרגישו חופשי לשנות את הכמויות לפי הטעם....
מצרכים:
בצק עלים, puff pastry (עדיף את החתוך לריבועים)**
5-6 תפוחים ירוקים גראנט סמית'
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית קינמון
½ כוס סוכר + כף סוכר
ביצה טרופה למריחה
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים אותם לחתיכות קטנות (בערך 1X1 ס"מ).
שמים את התפוחים במחבת גדולה, מוסיפים את ½ כוס הסוכר, החמאה, אגוז המוסקט והקינמון.
מבשלים עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים. מורידים מהאש ומצננים.
לוקחים ריבוע בצק עלים, מורחים במעט מים את קצוותיו ושמים במרכזו כף גדושה של תפוחים (בנדיבות).
איך סוגרים?
תופסים את כל ארבעת הקצוות ומהדקים אותם לאותו הקודקוד (כל קצה מרימים למעלה, לכיוון מרכז הריבוע). מהדקים את הקודקוד ואח"כ מהדקים את כל הפאות.
מורחים בביצה טרופה ובוזקים סוכר.
אופים בחום בינוני-גבוה עד שהבצק משחים.
לא מכניסים בצק עלים לתנור קר , ולכן חשוב לחמם טוב את התנור לפני שמכניסים את השטרודלונים.
קל יותר לעבוד עם בצק קר. עדיף להוציא בכל פעם מספר ריבועים, ואת היתרה להחזיר למקרר.
גלידת וניל וקצפת הולכים עם זה יופי!
**בדרך כלל אני אוהבת להשתמש בבצק עלים של Safeway. אבל למתכון הזה, אני משתמשת בבצק עלים שאני קונה אצל הירקן ב- Blaney, כי הוא כבר חתוך לריבועים, וזה פחות עבודה.
בתיאבון,
נראה מעולה, ולהפתעתי גם לא מסובך.... תודה על המתכון
ReplyDeleteתודה, תודה!
ReplyDelete