Thursday, September 6, 2012

פסטה קייצית


וואוווו כמה זמן שלא כתבתי.
טוב, יש לי סיבות מקלות – חופש גדול ארוך ארוך (חודשיים ושלושה שבועות, אם נדייק), ארבעה ילדים בבית, "חופשה" בישראל (רוב הזמן עם ארבעתם לבד), חזרה ללימודים, עם כל מה שמשתמע מכך..... אבל, לא מתלוננים.
היה קיץ מעולה, באמת (-:
הימים הראשונים של בית הספר מתישים את הילדים. הם צריכים להסתגל למורות חדשות ולילדים חדשים, כך שהם מגיעים הביתה בצהריים מותשים ומורעבים.
אבל בחום הזה, הם מעדיפים משהו קליל יותר.
אתמול נהורין חזרה הביתה מורעבת. ברקע הטלויזיה הייתה דלוקה על ערוץ הבישול. זה די נדיר שהטלויזיה דלוקה בשעות כאלה.... אינה גרטן (Ina Garten) הכינה סלט פסטה קייצי וקליל. נהורין ביקשה שאכין לה, אך מכיוון שראינו רק את סוף המתכון, וכל אחת מאיתנו ראתה קצת, היינו צריכות לאלתר.
התוצאה הייתה טובה מאוד והילדים אכלו בהנאה. לדעתי, היה חסר מלח, אבל זה לא משהו שאי אפשר לפתור בקלות.

Ingredients:
½ pound Fusilli (spirals) Pasta
1 large ripe Tomato, medium diced
1 cup Feta Cheese
5 Sun-Dried Tomatoes in oil, drained and fine chopped
Extra Virgin Olive Oil
Salt

For the dressing:
10 Sun-Dried Tomato in oil
5 tablespoon Extra Virgin Olive Oil
3 Garlic Clove
¾ cup Kalamata Olives
Salt
½ cup Pine Nuts
½ cup freshly grated Parmesan Cheese
Garnish:  ½ cup chopped Parsley + shaved parmesan (optional)

Directions:
Cook the pasta in a large pot of boiling salted water with a splash of olive oil. Boil for 12 minutes, or according to the directions on the package. Drain well and allow to cool. Place the pasta in a bowl and add the tomato, feta cheese and chopped sun-dried tomatoes. 
For the dressing:
Combine all the ingredients together in a food processor until almost smooth.
Pour the dressing over the pasta, sprinkle with shaved parmesan and parsley and toss well.

ואם נשאר לכם מהממרח אתם יכולים למרוח על קלי (צנים) ולפזר למעלה פרמז'ן או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים. יוצא טעים משו-משו!  


אוהבים אותנו בפייסבוק 


4 comments:

  1. I only got the left overs...that is what happens when one is traveling too often :)

    ReplyDelete
  2. פסטה מעולה, קיצית וקלילה וגם קלה להכנה... המלצה חמה

    ReplyDelete
  3. נשמע מעולה! אימצתי בחום (למרות שמגישים קר...)י

    ReplyDelete