Tuesday, November 6, 2012

סחלב של סבתא יהודית


אני לא אוהבת שקר ורטוב. לא מוצאת בזה שום יתרונות, חוצמזה שהכנרת צריכה להתמלא.....
אבל אם כבר קר, אז עדיף להתכרבל בפוך, בלי הילדים, עם הבעל ;-)
כשהיינו קטנים והיינו חוזרים הביתה רטובים, אמא שלי הייתה ממלאה לנו דלי עם מים חמים. היינו מחליפים לבגדים של בית וטובלים את הרגליים במים החמים ואוכלים סחלב חם ומתוק. 


הנה המתכון לקראת סוף השבוע החורפי שמגיע, גם אם כרגע שמשי ויפה. אין כמו להתפנק בסחלב טעים, חם ומתוק.
המתכון, אגב, ממש פשוט.
אני אוהבת בלי שום תוספות - רק חייב!!! להיות חם (על גבול הרותח)
אתם מוזמנים להוסיף אחרי המזיגה לצלוחיות איזה תוספות שבא לכם: שקדים, אגוזים, קינמון, קוקוס, סירופ אדום וכל מה שאתם אוהבים. 

מצרכים:

1 כוס חלב
1/2 כוס מים או חלב קר
3 כפיות גדושות של קורנפלור (של הארץ!!!)
3 כפיות סוכר
מי ורדים (למי שאוהב)

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים כוס חלב. מחממים את החלב על אש נמוכה.



מערבבים 3 כפיות גדושות של קורנפלור בתוך 1/2 כוס החלב/מים הקרים.




כשהחלב שבסיר חמים, מוסיפים 3 כפיות סוכר, מי ורדים (למי שאוהב) ואת המים/חלב עם הקורנפלור. מערבבים כל הזמן (3-4 דקות) עד שמסמיך לדרגה הרצויה. 




מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים תוספות לפי מה שבא (-:





אוהבים אותנו בפייסבוק 


5 comments:

  1. עכשיו אני מתבאסת שאני לא אוהבת סחלב.. המתכונים שלך תמיד מעולים..
    אבל אני אמצא למי להכין שיוכל להנות..

    ReplyDelete
  2. היכן מוצאים קורנפלור מהארץ?
    מה רע במקומי?

    ReplyDelete
    Replies
    1. את הקורנפלור אני מביאה מהארץ. המקומי לא טעים, לדעתי.... אבל זה עניין של טעם. יכול להיות שלכם זה יהיה טעים (-:

      Delete
  3. אחלה מתכון תודה רבה , היה טעם של סחלב והיה סמיך , אך הבעיה שאחרי שערבבתי טוב טוב , הוא ניהיה ממש נוזל

    ReplyDelete