Wednesday, May 2, 2012

עוגיות הפתעה


ביום שישי האמצעי חוגג יומולדת 8, ומכיוון שהוא מאוד אוהב ספורט, הוא ביקש שמסיבת יום ההולדת תסוב סביב נושא הספורט.
אז בנוסף לעוגת כדורסל של ה- Lakers הכנתי גם עוגיות הפתעה.

לעוגיות (Sugar Cookies):
330 גרם חמאה רכה (3 סטיקים)
2 כוסות סוכר לבן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום)
½ כפית מלח
אני רציתי שהעוגיות יהיו חומות ולכן הוספתי לבצק כפית אבקת קקאו

לציפוי (Royal Icing):
1 חלבון מביצה גדולה (אפשר להשתמש באבקת חלבון, בכדי להימנע משימוש בחלבון חי)
200 גרם אבקת סוכר
1 כפית מיץ מלימון טרי
צבע מאכל לקבלת ציפוי בצבע הרצוי

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים יחד את הסוכר והחמאה עד להכפלת הנפח.
מוסיפים בהדרגה את הביצים ותמצית הוניל.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
מעבירים לניילון נצמד (העיסה דביקה ורכה) ומקררים לפחות שעה. עדיף לקרר למשך לילה.
מוציאים את הבצק מהקירור, חותכים חתיכה, ומחזירים את היתרה למקרר.
פותחים את הבצק, על משטח מקומח, לעובי של ½ ס"מ. חותכים את העוגיות עם חותכן העוגיות הרצוי ומעבירים לתבנית משומנת (עם ספריי שמן). שומרים על רווחים בין העוגיות של ס"מ בערך.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס כ- 10-12 דקות, עד שתחתית העוגיות מקבלת גוון חום בהיר.

אופן הכנת הציפוי (Royal Icing):
בעזרת מערבל ידני או במיקסר עם ראש K, מערבבים יחד את המרכיבים (לא מקציפים)
אם משתמשים באבקת חלבון אפשר פשוט לערבב עם כף את כל המרכיבים.
אם הציפוי סמיך מידי, מוסיפים מעט מים
אם הציפוי דליל מידי, מוסיפים עוד אבקת סוכר
מעבירים לשקית/בקבוק זילוף

אופן הכנת עוגיות ההפתעה:
מחלקים את העוגיות לשלשות. כשהעוגיות עדיין חמות, יוצרים בעזרת סכין חדה חור בצורת מלבן/ריבוע באחת מתוך שלוש עוגיות.
מניחים לעוגיות להתקרר.


כשהעוגיות קרות יוצרים גבול בעזרת הציפוי קרוב לדפנות העוגיות (ללא החור) ונותנים לו להתייבש. 


מוסיפים לציפוי מעט מים כדי שהציפוי יהיה דליל יותר וממלאים את מרכז העוגיה. אפשר למרוח בעזרת מכחול נקי.


מעטרים את העוגיה לפי ראות עיניכם (סוכריות, ציפוי בצבע אחר וכדומה).



כשהציפוי יבש לחלוטין אפשר להרכיב הכל יחד:
לוקחים שלוש עוגיות – שתיים רגילות ואחת עם חור.
הופכים את אחת העוגיות (כשהציפוי כלפי מטה).
מדביקים בעזרת האייסינג את העוגיה עם החור, לעוגיה הראשונה.
בתוך החור ממלאים הפתעות – מיני M&M, סוכריות קטנות וכדומה.


מדביקים בעזרת האייסינג את העוגיה השלישית, כשהציפוי כלפי חוץ.



נותנים לזה להתייבש לפני שטורפים....





אוהבים אותנו בפייסבוק 





6 comments:

  1. מגניב ביותר!!
    כבר מתכננת מתי אוכל להכין אותם.

    רק שאלה קטנה - למה בעצם לא לאפות את העוגיה עם המלבן/ריבוע חסר כך מההתחלה?
    אפשר לחתוך לפני האפייה ולאפות אותם לחוד (זמן אפייה יתקצר בדקה או שתיים)

    ReplyDelete
  2. הי,
    קודם כל תודה על הפרגון (גם בפורום)
    בהתחלה קרצתי את החור לפני האפייה, אבל נוצרו שתי בעיות:
    1. העוגיות (השלמות ועם החור) לא נאפו בצורה אחידה.
    2. מכיוון שהעוגיות תופחות מעט, החור נסגר קצת, וממילא הייתי צריכה להגדיל אותו.
    ולכן מצאתי שקל יותר לחתוך את גודל החור הרצוי עם סכין, כשהעוגיות עדיין חמות.

    ReplyDelete
    Replies
    1. תודה על התשובה )
      כן - עוגיות חסרות צריך לאפות לחוד
      אבל הבנתי אותך בקשר לצמצום החלק החסר.
      שיכנעת אותי :):) נחתוך מיד אחרי האפייה.

      Delete
  3. אחותי המהממת והמוכשרת מכולם,
    אין, אין, אין עליך!!!
    רעיונות מדהימים.

    תמשיכי להפתיע אותנו.

    אוהבת

    עדנה

    ReplyDelete