Sunday, April 29, 2012

לא על הלחם לבדו...

בטח, צריך גם כמה ממרחים טובים, כדי שיהיה אפשר למרוח על הלחם...

לאחרונה התחלתי לאפות לחמים. אני מתה על בצקים, כמה שיותר יותר טוב.
ולחם טוב, אין פה באמריקה.... את הספוג המתקתק, שלא עובר לי בגרון, אי אפשר להגדיר לחם.

מכשיר לאפיית לחם לא בא בחשבון. אחרי כמה ניסיונות הבנתי שיש לו טעם לוואי שאני לא מסוגלת להתגבר עליו. נמכר!!!

אז אולי זה שגעון שיחלוף עוד יום-יומיים, אבל בינתיים אני נהנית מאוד מאוד מהעשייה, מהריח ומהלחמים הטריים, שתמיד כיף לאכול.

במקור, המתכון הוא של "לחם ארז" אבל עבר מעט שינויים בהתאם לצרכים. בהתחלה מאוד הקפדתי על ההוראות המדוייקות, אבל עם הזמן והניסיון, הבנתי שאפשר לעשות שינויים ולהוסיף תוספות מבלי לפגוע באיכותו ובטעמו של הלחם. בעיקר, צריך להרגיש אותו, עד כמה שזה קלישאתי. את הבצק הטוב, שיוצר לחם טוב, אפשר להרגיש בידיים.

למרות שהתהליך עצמו לוקח כמה ימים, זה שווה כל רגע. הלחם - חלום!

שאור מלא:
ביום הראשון שמים שקית שמרים יבשים (7 גרם)
80 גרם קמח רגיל
50 גרם קמח לבן מלא
130 גרם מים
(היחס בין המים לקמחים צריך להיות שווה)

כל יום מוסיפים הכל - את אותן כמויות, למעט השמרים. 
יוצאת כמות גדולה של שאור....

ללחם:
200 גרם שאור מלא מוכן
135 גרם קמח לבן + בערך 1/2 כוס ללישה
90 גרם קמח מלא לבן (אם אין, אפשר להשתמש בקמח מלא רגיל)
160 גרם מים
7 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח

יוצקים לקערה גדולה את המים ומוסיפים להם את שאר המרכיבים, למעט המלח.
מערבבים בכף עץ את כל החומרים וקצת לפני שמתגבש הבצק בקערה מוסיפים את המלח.
מעבירים למשטח מקומח ולשים כעשר דקות עד שהבצק חלק וגמיש. 
אם הבצק עדיין דביק, לא לפחד להוסיף קמח. תרגישו אותו בידיים.
מתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בסביבה חמה, אפשר להתפיח פחות זמן.
מניחים את הבצק התפוח על משטח מקומח ולשים בעדינות להוצאת האויר.
צרים כדור מהודק, מעבירים לסלסלה מרופדת בבד מקומח, מכסים בבד לח ומתפיחים שעה נוספת.
מחממים את התנור ל- 220 מעלות צלזיוס או 430 מעלות פרנהייט. 
מניחים בזהירות את הכיכר לתבנית אפיה (אני מרססת על התבנית ספריי שמן, כדי שהלחם לא ידבק), וחורצים עליו שתי וערב בעזרת סכין חדה.
מכניסים לתנור החם וזורקים בתחתית התנור הרבה קרח (אני ממלאה קערת קורנפלקס בקוביות קרח). 
לא לפתוח את התנור, כי כל האדים עשויים לצאת.
אם רוצים לסובב את התבנית, עשו זאת כעבור חצי שעה בערך.
אופים כ- 40 דקות - תלוי בתנור
מוציאים לרשת צינון ומחכים מאוד בסבלנות שהלחם יתקרר!!!!

אפשר להוסיף תוספות לבצק, אבל ממש לא חייבים. לי הכי טעים ככה, בלי כלום
אהההה בעצם אפשר לאכול עם חמאה או שכבה נדיבה של נוטלה (למרות התביעה הייצוגית....)



אוהבים אותנו בפייסבוק 


3 comments:

  1. אין מצב שאני מעיזה אפילו לנסות את זה, אבל נראה מדהים, וחבל שאי אפשר להעביר ריח במילים....

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete